Saturday, August 25, 2012

Pimp my ride!

In de vakantie ben ik begonnen de bolderkar die we gekregen hebben op te knappen. Zo zag hij er uit voor de opknapbeurt:


De eerste stap is een likje verf in - hoe kan het ook anders - Landrover groen! Zie hier het resultaat:


To be continued...

Thursday, August 23, 2012

Lief!

Sinds een aantal maanden gaan we regelmatig naar de bibliotheek om kinderboekjes te halen. Ik zoek uiteraard altijd boekjes die aansluiten bij ons dagelijkse leven en bij Antons interesses, dus we hebben nu bijvoorbeeld een boekje over een baby (ivm nichtje op komst). Anton heeft gelijk een nieuw woord geleerd: "baby" (deedie).
Maar we hebben ook heel vaak boekjes over dieren. En ik weet niet of ze er bij de bibliotheek blij mee zijn, maar het is wel heel schattig: Na drie keer lezen heeft onze kleine man namelijk door hoe het boekje "Bravo, klein wit visje" gaat. Het kleine witte visje krijgt een kusje van het zeepaardje, omdat het visje verdrietig is omdat zijn toren is omgegooid. En - daar komt het schattige gedeelte - nu krijgt het kleine witte visje op elke bladzijde kusjes van Anton. Aaaaaah :)

Friday, August 17, 2012

Babytaal - deel 2

De afgelopen weken groeit de communicatie met de dag. Zeker op vakantie heeft Anton heel veel gehoord, gezien en geleerd. Laatst heb ik een lijst gemaakt van woorden die Anton zelf kan zeggen middels een geluid of gebaar. Het is een lijst van bijna 70 woorden geworden. Zo vertelt hij nu bijvoorbeeld aan papa dat mama thee aan het drinken is (woord "mama" + gebaar "drinken" + gebaar "heet"). Of hij zegt dat onze kat gaat eten ("gebaar" poes" + geluidje "eten"). Zijn favoriete nieuwe spelletje is voorwerpen verstoppen. Dan verstopt hij bijvoorbeeld een autootje, gebaart "waar is" en zegt "auto" (too). Vervolgens moet jij zeggen "waar is de auto?", waarop hij hem triomfantelijk weer tevoorschijn haalt en zegt "daa". Dit spelletje herhaalt zich en herhaalt zich en herhaalt zich en we hebben de grootste lol.

In de vakantie zijn we naar de dierentuin geweest. Toen we bij de ijsberen stonden gebaarde Anton "boek" en "beer", want hij heeft een boek over ijsberen. En als we hem nu deze foto laten zien van het schildpaddenverblijf, gebaart hij "schildpad", zonder dat er op de foto een schildpad te zien is.

Jaaaa, we zijn wel trots op ons mannetje hoor :) En we zijn ontzettend blij met het boekje over babytaal, dat ons geinspireerd heeft om gebaren te gebruiken in de taalontwikkeling. Eigenlijk zou iedereen dat moeten doen, want we kunnen nu al heel veel communiceren zonder dat er nog echte woorden aan te pas komen. En dat is gewoon ontzettend leuk!