Thursday, April 25, 2013

Mijn mini-moestuin experiment (deel 2): Groei!

Wow, het groeit! En zowaar, alles komt op!

Hier groeien de erwtjes:


De radijs doet het al heel goed: 


Hier komt iets boven, ik hoop dat het de tomaat is:

 
Maar voor het geval dat de tomaat het niet doet, heb ik een tomatenplantje gekregen van m'n schoonzus. En die groeit al goed:


De worteltjes komen ook op: 


En de bieslook, elders in de tuin, komt zoals gewoonlijk elk jaar weer op. Heeft deze winter ook weer 15 graden vorst overleefd!



En we blijven de mini-plantjes natuurlijk goed verzorgen. Het tomatenplantje van m'n schoonzus gaat elke nacht nog naar binnen en alle plantjes krijgen regelmatig water van zoonlief met z'n gietertje. We zijn benieuwd hoe het verder gaat groeien! 

Saturday, April 06, 2013

Mijn mini-moestuin experiment (deel 1)

Al maanden heb ik het idee in m'n hoofd om in onze tuin wat eetbaars te laten groeien. En zo kwam ik op het idee van een mini-moestuin. Bij de Hema liep ik laatst tegen een klein doosje met vier soorten zaad aan (wortels, radijs, tomaat en erwt). Ideaal voor een mini-moestuin, want ik heb geen grote hoeveelheden zaad nodig.


Na flink snoeiwerk een aantal weken geleden is er nu plek voor een paar kleine groentebedjes.
Vandaag had ik eindelijk tijd en de vorst lijkt nu ook voorbij, dus het was hoog tijd om te zaaien. Nu maar hopen dat het opkomt.... anders valt mijn plannetje in duigen....

Hier heb ik worteltjes gezaaid. Het zaad heb ik met wat zand uit de zandbak gemengd, zodat het makkelijker te zaaien is en de plantjes hopelijk niet te dicht op elkaar komen te staan.



Hier komen als het goed is radijsjes. De struik ernaast moet ik goed in de gaten houden en goed blijven snoeien, anders wordt het plekje teveel overschaduwd. Hetzelfde geldt trouwens voor een klein boompje wat naast de worteltjes staat.


En hier zitten erwtjes in een hele grote pot. Het was een leuk klusje voor zoonlief om in elk gaatje 1 of 2 erwtjes te gooien. Ik heb geen flauw idee of de plantjes te dicht op elkaar komen te staan nu, maar mocht dit  het geval zijn dan zien we dat dan wel weer ;)


De gaatjes worden ook vakkundig weer dichtgemaakt:


In de laatste pot komen de tomaat-zaadjes. En vervolgens wordt er flink gegieterd:


Het plantje hier in het midden is laatst spontaan boven gekomen. Geen idee wat het is, maar ik laat 'm mooi staan want hij ziet er nu al leuk uit.


Geen idee of het zo handig gezaaid is, of het zaad te dicht op elkaar gezaaid is of niet. Het zou leuk zijn als het gaat groeien natuurlijk! Maar vanmiddag hebben we er in ieder geval al plezier van gehad :)