Sunday, August 18, 2013

Pritt Paint Ball - zonder knoeien!?

Ik hou er van om m'n zoontje af en toe lekker te laten kliederen met verf. Heerlijk vindt hij dat. Meestal ben ik na afloop van het verven net zo lang bezig om de boel schoon te maken, maar dat vind ik niet erg ;)

Een tijdje geleden kwam ik Pritt Paint Ball tegen in een winkel. Leek me erg leuk, en weer eens wat anders. Het zijn een soort verfstiften die werken volgens een deo-roller-principe zeg maar. En als je de verpakking moet geloven, kun je hiermee verven "zonder knoeien"! Zie hier onze de bevindingen:



Er wordt naar hartelust 'gepaintballed', het blad moet helemaal vol zoals gewoonlijk. Zoonlief is er druk mee. Hoe langer je een kleur echter op z'n kop houdt, hoe sneller de verf er uitstroomt. Het heeft ook te maken met hoe hard je op de bal drukt en hoe lang je op 1 plek blijft 'verven'. Maar het resultaat is in iedergeval een kletsnat papier vol met verf. Hoe kan dit "zonder knoeien" blijven?


Nou eh... niet dus:

Ik zal de foto van z'n handen na afloop van het verven besparen, maar jullie kunnen je er vast wel iets bij voorstellen ;)
Het resultaat van deze creatieve sessie:


Prachtig he?
Maar dat "zonder knoeien"... vergeet het maar hoor. Met verf hoor je gewoon te smeren en te knoeien, toch?

Saturday, August 17, 2013

Mijn mini-moestuin (deel 6): Je eigen boontjes doppen

Het is al weer even geleden dat ik over m'n moestuintje geblogd heb. Inmiddels zijn de worteltjes allemaal overleden.... Na een hele natte week wilde de tuin niet echt droog worden (waarschijnlijk was de grond dichtgeslagen) en toen het eindelijk een beetje opdroogde waren de worteltjes verdwenen. De doperwtjes hebben we wel geoogst. Niet alles was opgekomen, dus het was maar een klein maaltje, maar samen met (gekochte) worteltjes wel heel erg lekker!




De aardbeien groeien goed, ze bloeien momenteel voor de tweede keer. Alleen leveren ze nog weinig op. Sporadisch kunnen we 1 of 2 prachtige aardbeien plukken. Wel extra lekker natuurlijk, maar helaas geen echte vulling voor in de yoghurt...

De tomaten staan er een beetje troosteloos bij. Echt mooie planten zijn het niet. Maar er zitten al wel veel kleine tomaten in en eentje wordt er al rood. Als ze allemaal zo mooi worden, dan kunnen we daar heel wat boterhammetjes mee beleggen en pastasauzen mee maken.