Monday, January 20, 2014

Over nesteldrang en soep

Vandaag begint officieel mijn zwangerschapsverlof. Ik was al wel even vrij, omdat ik vakantiedagen kon opnemen, dus in de praktijk verandert er niet veel.
Inmiddels beginnen de hormonen lekker mee te doen en komt m'n nesteldrang naar voren. Niet zozeer in poetsgedrag, maar wel in opruim- en koopgedrag. De afgelopen weken zijn we al druk geweest op zolder om spullen op te ruimen, kasten beter in te delen, en klusjes die al heel lang liggen te wachten uit te voeren. Manlief werkt gelukkig geduldig mee met mijn wensenlijstje ;)
Daarnaast ben ik geloof ik bezig een voorraad van vanalles aan te leggen. Wc-papier in de aanbieding? Gelijk groots inslaan (ook al hadden we nog 2 pakken liggen). Idem voor tandpasta, shampoo en dat soort dingen. Handig lijkt me, dan grijpen we voorlopig even niet mis.
Vanmorgen een rondje IKEA gedaan, nog een paar bakken gekocht om spullen in op te ruimen en ook gelijk nieuwe koekenpannen gekocht, want die waren eigenlijk wel aan vervanging toe. Ok, het helpt ook niet mee als je een plastic spatel in een koekenpan laat liggen en de koekenpan op de kookplaat laat staan. Terwijl de kookplaat nog aanstaat. Beetje verstrooidheid zit er ook wel in bij mij op het moment geloof ik.
Afgelopen week heb ik de vriezer ontdooit (was ook wel weer eens nodig....) en kwam ik een bakje pompoensoep tegen die we gisteren hebben opgegeten. Heerlijk zo'n soepje! Ik had op de superleuke website kiind.nl laatst ook al recepten gevonden voor simpele winterse soepjes. Hier staat ook een recept bij voor koolrabisoep, rijk aan o.a. magnesium. Volgens mijn verloskundige zouden mijn nachtelijke been- en voetkrampen (oh ja, heel fijn zijn die!) veroorzaakt kunnen worden door een tekort aan magnesium, dus ik had wel zin om dit soepje te proberen. Sinds kort heb ik een superdeluxe keukenmachine waar je gemakkelijk van die heerlijk gepureerde soepjes mee kunt maken, dus wat let me? Vanmorgen kwam ik thuis van de supermarkt met een afgeprijsde koolraap. Nou heb ik totaal geen verstand van al die vergeten groenten, en koolrabi blijkt wel wat anders te zijn dan koolraap (en je hebt ook nog knolraap....), maar ja.... ik besloot in het recept de koolrabi te vervangen door koolraap. Scheelt ook maar 2 letters, toch? Het resultaat was gelukkig heerlijk en inderdaad, het was ook nog eens een supersimpel recept.


Maar goed, na dat rondje IKEA en de boodschappen en het maken van soep, zegt mijn lichaam "stop" dus nu kijkt zoonlief een Teletubbies-dvd en lig ik plat op de bank. En daar kom ik even niet vanaf pfffff............