Monday, July 09, 2012

Respect

Ik probeer op mijn manier bewust te leven. Wat ik daaronder versta probeer ik o.a. in mijn blogposts te beschrijven. Ik ben ook geïnteresseerd in wat bewust leven voor anderen betekent. Op internet zijn er tal van websites en blogs te vinden van mensen die op hun manier bewust leven. Als ik dat allemaal bekijk dan 'valt het bij mij nog wel mee' ;)
Zo kwam ik laatst op een site van iemand die plasticvrij door het leven gaat. En heb je wel eens gehoord van wasbaar maandverband of wist je dat je ervoor kunt zorgen dat je je haar nooit meer met shampoo hoeft te wassen? Ik heb ontdekt dat ik het gigantisch irritante onkruid dat onze hele tuin teistert gewoon zou kunnen opeten en dat door de EU goedgekeurde E-nummers in je eten misschien toch niet zo veilig zijn als gedacht wordt. Als je zo rondstruint op het internet gaat er een wereld voor je open.
Nou zeg ik echt niet direct "ja, dat ga ik ook allemaal doen" of "daar ben ik het helemaal mee eens", maar ik lees vol verwondering wat er allemaal mogelijk is en ik vind het leuk en interessant om te zien hoe sommige mensen denken over bepaalde dingen. Er bestaat normgedrag - tal van dingen die mensen voor vanzelfsprekend houden beinvloeden onbewust hun manier van leven. Er mag best eens out of the box gedacht worden. Is het wel allemaal zo vanzelfsprekend? Waarom doen we eigenlijk zo? Kan het ook anders? Beter?
Ik bewonder mensen die anders dan de gemiddelde mens durven te zijn. Er zullen zat personen zijn die vinden dat deze mensen doorslaan in hun ecologisch verantwoorde eetpatroon en gewoontes. Maar als we allemaal nou een klein beetje bewuster zouden zijn van wat we eten, drinken en doen, dan wordt de wereld vast weer een klein beetje schoner en leuker om in te leven.

2 comments:

  1. Anonymous25/8/12 20:33

    This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete