Sunday, December 30, 2012

Petit four

Op het blog van Grietje Karwietje is al een tijdje elke week een nieuw haakpatroontje te vinden voor een petit fourtje. Er is een hele groep mensen die fanatiek "meehaakt". Inmiddels zijn er geloof ik al 13 verschillende minitaartjes die je kunt maken. Ik volg deze "crochet along" al een tijdje, en nu in de kerstvakantie heb ik ook even een poging gewaagd. Of ik de hele serie ga maken? Ik denk niet dat ik dat red, maar wie weet doe ik een keer een poging ;)

Helemaal tevreden over het resultaat ben ik niet (hoezo perfectionistisch?), want op de foto's van Grietje zien ze er veel mooier of toch net iets anders uit.

Mijn kerst-petit-four en chocolade cupje met aardbeiencreme:



Beanie

Ik heb wat gezocht naar een bijpassende muts, maar het is eigenlijk makkelijker om gewoon zelf een muts te maken! Met behulp van een paar filmpjes op youtube (deze en deze - wat zou ik toch zonder moeten!) heb ik een zogenaamde Beanie gemaakt met oorflappen. En het is echt supersimpel en het staat hem heel leuk!

 

Sunday, December 16, 2012

Hanger met vilten vogeltjes

Klik op de foto voor een grotere versie
Een tijdje geleden was ik op een creamarktje in de stad en daar zag ik een mooie hanger met vilten vogeltjes en kraaltjes. Met dit idee in m'n hoofd ben ik hem thuis gaan namaken. De vogeltjes zijn gevuld met fiberfill en met een festonsteek aan elkaar genaaid. Aan beide kanten zit een hartje genaaid. Eigenlijk zou het mooier zijn als ik er nog 1, 2 of 3 vogeltjes bij maak. Het draadje is lang genoeg, dus wie weet komen er nog een paar vogeltjes bij binnenkort!


Monday, December 10, 2012

Nu nog op de post

Dit jaar maak ik al m'n kerstkaarten zelf. Of beter gezegd: Ik koop geen kerstkaarten en ik koop ook geen materialen om kerstkaarten mee te maken. Ik gebruik wat ik hier thuis voor handen heb: een enkele ooit-gekocht-maar-nog-niet-verstuurde kerstkaart, een knutselkast vol papier en frutseldingetjes, een doos vol oude kerstkaarten en een dreumes. Deze laatste geef ik af en toe stel potloden, stiften of verf. Daarnaast hanteer ik de principes "klein maar fijn", "it's the message that counts" en "niet te moeilijk doen".

Het resultaat? Oordeel zelf:
Een deel van de kerstkaarten
Voor wie een van deze exemplaren in de bus krijgt: Ik hoop dat je hem mooi vindt! Iedereen alvast hele fijne feestdagen!

Monday, December 03, 2012

Crea-wensenlijstje

Ik schreef al eerder over het online magazine Kiind, waarop onder andere veel handleidingen te vinden zijn om zelf dingen te maken. Langzamerhand begin ik toch wel een wensenlijstje te krijgen! Zo wil ik stof zoeken om zelf een slaapzakje te maken en ook deze speelgoedzak lijkt me heel erg leuk. Daarnaast vind ik het idee voor een mud pie kitchen echt fantastisch en als ik ooit nog eens ga breien is dit patroon voor een draagponcho misschien wel een mooi project wanneer er een tweede kindje op komst is. Maar ook de letterstenen en het verschrikkelijke monster die hier staan beschreven vind ik leuk, en en en...

Maar eerst maar eens mijn nu lopende crea-projectjes afmaken. Zo "moet" ik onder andere nog een aantal kerstkaarten maken, want ik heb mezelf voorgenomen om dit jaar alleen kaarten te versturen die ik al in huis heb of die ik zelf heb gemaakt van materiaal dat ik al in huis heb. Daarnaast heb ik een kersthanger van vilt af te maken (die moet natuurlijk wel voor kerst hangen) en ligt er nog een half genaaid popje te wachten op de finishing touch!

Sunday, December 02, 2012

Geknutsel

Anton heeft van Sinterklaas een puzzel gekregen. Het zijn eigenlijk zes kleine puzzeltjes van drie stukjes. De doos die erbij hoort is nogal aan de grote kant en daarom besloot ik er een zak voor te naaien waarin de stukjes bewaard kunnen worden.
Op internet zijn verschillende tutorials te vinden voor knikkerzakken. Ik koos voor een vrij simpele variant (zonder voering) die ik vond op deze website. Ik gebruikte een kleinere lap stof die vrij dik was (een restant van een gordijn), en heb in de randen eerst een zoom gemaakt alvorens de zak in elkaar te naaien. Daardoor was de laag stof waar ik doorheen moest naaien soms best dik, maar het is gelukt. Als koord heb ik een lange veter gebruikt en deze zit vastgenaaid zodat hij er niet uitgetrokken kan worden. Ter decoratie heb ik er nog een randje opgenaaid van een stofje dat ik ook nog had liggen. Een avondje achter de naaimachine en klaar was de zak!

Saturday, December 01, 2012

Compleet!

Na lang wachten en zoeken is het dan eindelijk gelukt om de serie Antonboeken te bemachtigen. "Anton kan toveren" is een redelijk bekend kinderboek, het was in 2009 Prentenboek van het Jaar. De andere Antonboeken zijn redelijk onbekend en nergens meer te verkrijgen. Ze zouden in herdruk zijn, maar tegelijkertijd is het onbekend wanneer (en of?) deze herdruk gaat plaatsvinden. Via marktplaats, een tweedehands boekwinkel en een online speelgoedwinkel heb ik nu toch alle andere boeken weten te vinden. Ik ben blij!