Monday, September 16, 2013

Kinderboekjes over zwangerschap

Vandaag gingen we weer naar de bibliotheek voor een nieuwe stapel kinderboekjes. En omdat er een broertje of zusje op komst is, ging ik weer op zoek naar een boekje over dit thema. De vorige keer vond ik het best lastig om een leuk boekje te vinden, maar kwam ik uiteindelijk met "Kaatje en mama's buik" thuis. Een erg leuk, simpel boekje over een meisje en haar moeder die een steeds dikkere buik krijgt, en zoonlief (nu 2,5 jaar oud) kende het al snel uit z'n hoofd.


Vandaag viel het me wederom op dat er ontzettend veel boekjes zijn over zwangerschap en over het krijgen van een broertje of een zusje. Maar heel veel boekjes vind ik niet geschikt. Hoewel het natuurlijk ook belangrijk is om een kindje voor te bereiden op de minder leuke kanten van een baby, vind ik een boekje als "Ik wil geen zusje" of "Blijf jij maar lekker zitten" al niet leuk klinken, omdat de negatieve insteek voorop lijkt te staan. (Precieze titels weet ik niet meer, maar hier kwam het ongeveer op neer).
Daarnaast gaan de meeste boekjes die ik vond over de tijd dat de baby er al is, terwijl ik juist op zoek ben naar boekjes over onze situatie nu. Die baby duurt nog wel eventjes ;) Overigens drinken de meeste baby's in boekjes een flesje, wat ik helemaal niet realistisch vind. In ieder geval niet in mijn situatie, want ons kindje gaat gewoon borstvoeding krijgen. En boekjes over baby's die borstvoeding krijgen, zijn al helemaal moeilijk te vinden.
Gelukkig ben ik wel weer geslaagd vandaag, en nu lezen we het "Biba baby boek". Zoonlief vindt het een heel mooi boekje. Het heeft grappige, gekke tekstjes en hele lieve tekeningen. Op een aantal pagina's zitten flapjes, waardoor je in de buik van mama kunt kijken en het kindje kunt zien groeien. Wat mij betreft een aanrader!


2 comments:

 1. Anonymous20/9/13 10:30

  Van harte gefeliciteerd!!
  Het boekje "Een baby'tje op komst" van William Sears is mij aangeraden. Een positief boek waarin borstvoeding, samen slapen en veel lichaamscontact vanzelfsprekende zaken zijn.
  Zelf heb ik het eindelijk niet gelezen met ons zoontje, maar wie weet vind je het in de bieb.
  Een goede zwangerschap toegewenst!
  Groetjes, Isabel

  ReplyDelete
 2. Hoi Isabel,
  dank je wel voor je berichtje en voor de tip, ik ga snel kijken of onze bibliotheek het boekje heeft.
  groetjes, Corine

  ReplyDelete