Saturday, September 28, 2013

Kruidnootjes zonder suiker :D

Vanmorgen een zak kruidnootjes gekocht in de winkel. Ik zag ze en dacht, mmmm daar heb ik wel weer zin in! Maar na er thuis een paar geproefd te hebben, vind ik ze eigenlijk helemaal niet zo heel erg lekker. Oh ja, die moet ik natuurlijk ook gewoon zelf maken! duh! ;)

Mijn hulpje kan inmiddels al aardig goed kneden en maakt ook al redelijk zelfstandig rondjes haha. 

Gemaakt volgens dit recept, ditmaal trouwens met boekweitmeel, echt heerlijk zo!






Monday, September 16, 2013

Kinderboekjes over zwangerschap

Vandaag gingen we weer naar de bibliotheek voor een nieuwe stapel kinderboekjes. En omdat er een broertje of zusje op komst is, ging ik weer op zoek naar een boekje over dit thema. De vorige keer vond ik het best lastig om een leuk boekje te vinden, maar kwam ik uiteindelijk met "Kaatje en mama's buik" thuis. Een erg leuk, simpel boekje over een meisje en haar moeder die een steeds dikkere buik krijgt, en zoonlief (nu 2,5 jaar oud) kende het al snel uit z'n hoofd.


Vandaag viel het me wederom op dat er ontzettend veel boekjes zijn over zwangerschap en over het krijgen van een broertje of een zusje. Maar heel veel boekjes vind ik niet geschikt. Hoewel het natuurlijk ook belangrijk is om een kindje voor te bereiden op de minder leuke kanten van een baby, vind ik een boekje als "Ik wil geen zusje" of "Blijf jij maar lekker zitten" al niet leuk klinken, omdat de negatieve insteek voorop lijkt te staan. (Precieze titels weet ik niet meer, maar hier kwam het ongeveer op neer).
Daarnaast gaan de meeste boekjes die ik vond over de tijd dat de baby er al is, terwijl ik juist op zoek ben naar boekjes over onze situatie nu. Die baby duurt nog wel eventjes ;) Overigens drinken de meeste baby's in boekjes een flesje, wat ik helemaal niet realistisch vind. In ieder geval niet in mijn situatie, want ons kindje gaat gewoon borstvoeding krijgen. En boekjes over baby's die borstvoeding krijgen, zijn al helemaal moeilijk te vinden.
Gelukkig ben ik wel weer geslaagd vandaag, en nu lezen we het "Biba baby boek". Zoonlief vindt het een heel mooi boekje. Het heeft grappige, gekke tekstjes en hele lieve tekeningen. Op een aantal pagina's zitten flapjes, waardoor je in de buik van mama kunt kijken en het kindje kunt zien groeien. Wat mij betreft een aanrader!


Wednesday, September 04, 2013

Mijn mini-moestuin (deel 7): Aardbeien

Vandaag hingen er opeens meerdere rode aardbeien aan de plantjes. Wow! Ik ben inmiddels gewend dat ik af en toe verwend wordt met 1, 2 aardbeitjes. Als ik geluk heb, zijn het er een keer 3 of 4. Maar vandaag!!! Kijk toch eens wat een oogst: 


Eindelijk genoeg om een beschuitje ruim mee te beleggen! En ik heb hem heel egoistisch (omdat er toch even niemand in de buurt was) he-le-maal zelluf opgegeten!


Toen ik de aardbeienplanten in de tuin zette, had ik gehoopt op elke dag zo'n beschuitje! Nou ja, wie weet heb ik volgend seizoen meer geluk. Van dit beschuitje heb ik dubbel en dwars genoten ;)