Saturday, November 10, 2012

Spruitjesovenschotel

Eigenlijk zijn wij niet zo'n spruitjesliefhebbers. Maar spruitjes is een echte wintergroente, en het is gezond, duurzaam en goedkoper om volgens de seizoenen te eten. Dus we hebben deze week een (succesvolle!) poging gedaan met een eigen recept:

Kook de spruitjes tot ze gaar zijn (Als je een inkeping maakt in het stronkje zijn ze sneller gaar). Ik heb ze gekookt in half water, half melk, dit zou de bittere smaak wegnemen.
Snij de aardappels in kleine stukken en kook ze gaar.
Maak gehaktballetjes van 200-250 gr. gehakt, 2-3 teentjes knoflook, 1-2 sjalotjes, gehaktkruiden, 1 ei, 1 beschuit. Maak balletjes ter grote van een spruitje en bak de gehaktballetjes in een koekepan.
Doe de aardappels, spruitjes en gehaktballetjes in een ingevette ovenschaal.
Hieroverheen giet je een saus van de volgende ingrediënten: kwark (200 ml), zure room (100 ml), 1 ei, peper, knoflookpoeder, 1 tl kerrie. De hoeveelheden van de kwark en zure room zijn naar benadering, ik had het nog in de koelkast staan en het moest op ;)
Als laatste strooi je geraspte kaas over het mengsel en zet je de ovenschaal nog 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.


En als het dan op je bord ligt, ziet het er zo uit

No comments:

Post a Comment