Thursday, October 31, 2013

Speltkoekjes

De laatste tijd bak ik regelmatig zelf koekjes. Gewoon omdat het leuk en lekker is. En gezonder dan de meeste supermarktkoekjes. En eigenlijk ook heel makkelijk, zoals je hieronder kunt zien en lezen.

Momenteel zijn deze spelt-honing-rozijnenkoekjes bij ons favoriet. Het recept is gebaseerd op iets wat ik een keer op internet heb gevonden, maar vraag me niet meer waar...

Je neemt:
- 125 gram boter, en dan natuurlijk echte boter, namelijk ongezoten roomboter
- 225 gram speltmeel
- 100 gram honing
- 100 gram rozijnen
- 1 tl bakpoeder

Meng het speltmeel en het bakpoeder.
Smelt de boter in een pannetje.
Doe de honing en de gesmolten boter bij het meel en ga roeren (of zoals bij mij: laat je je peuter/kleuter roeren) .



Voeg dan de rozijnen toe. Je kunt ze er zo bijdoen, maar ik spoel ze vaak eerst even af. Ook weer roeren tot alles goed gemengd is.


Dan op een bakplaat storten en platdrukken met je handen.


Nadat je je peuter/kleuter hierop hebt laten uitleven (met gewassen handen), reorganiseer je de boel zo dat het een beetje een rechthoekige vorm krijgt. Met een mes maak je er vast lichte sneedjes in zodat je na het bakken makkelijk stukjes kunt snijden.


Bakken: 13 minuten op 180 graden.
Als de koek iets is afgekoeld eet je snel een stukje op (want nu is het echt het allerlekkerste) en dan snijd je de rest in stukjes.


Nog iets verder laten afkoelen en hup de trommel in:


Eet smakelijk!

3 comments:

  1. Had al een tijd speltmeel in huis, maar nog niets van gemaakt. Smaak van spelt is anders dan we gewend zijn, maar deze koekjes zijn heerlijk! Dank voor dit zeer eenvoudige recept!

    ReplyDelete
  2. Anonymous7/7/14 18:36

    heerlijk recept! Boter kan vervangen worden door kokosolie voor de veganisten. Ook lekker met cranberries of gojibessen. groet, Hani

    ReplyDelete
  3. Deze koekjes zijn echt heerlijk!
    Groetjes Danielle

    ReplyDelete