Monday, July 01, 2013

Mijn mini-moestuin (deel 5): Nat!

M'n mini-moestuin is erg nat, want het heeft veel en hard geregend de laatste tijd. De planten in potten hebben er niet zo'n last van gelukkig. De tomatenplanten groeien voortvarend (maar nog geen bloesem) en de erwtjes groeien ook enorm.
De aardbeienplanten die in de volle grond staan, hebben flink gebloeid en nu eindelijk zitten er wat aardbeien aan te komen. Ik heb laatst een aantal aardbeien weggehaald die door hun gewicht op de natte grond lagen te rotten... Hopelijk worden de aardbeien die nu aan de planten zitten wel rood en kunnen we ze lekker opeten! De aardbeienplant in de pot doet het voor geen meter. Niet gebloeid, geen aardbei te bekennen. Wie weet volgend jaar.
De worteltjes hebben het zwaar momenteel. Ik moet ze nodig uitdunnen, maar de grond is nog te nat om dat te doen. De radijsjes zijn geoogst. Een heel aantal zijn door de sla of op een broodje gezond beland, maar de rest heb ik moeten weggooien omdat ze te lang in de grond zaten en niet meer lekker smaakten. Ik ben toch niet zo'n heel groot radijsjes-liefhebber, maar ze groeiden wel mooi!
Inmiddels heb ik ook nog basilicum gezaaid, wat mooi opkomt. Ik gebruik vaak gedroogde basilicum in de macaroni/spaghetti, en binnenkort gaan we er dus lekker verse basilicum doorgooien :)

En dan nu, de foto's ;)


No comments:

Post a Comment