Tuesday, April 05, 2011

Tips voor al die zwangere vriendinnen van me

Hieronder een aantal persoonlijke tips. Doe er je voordeel mee ;)

- Slabbetjes met klitteband zijn handiger dan slabbetjes met drukknopen.
- Als je babykleertjes koopt, let dan op de rekbaarheid van de stof. Niets is zo vervelend als stugge armsgaten waar je zo'n klein babyarmpje doorheen moet trekken/duwen/proppen/wurmen.
- Na de geboorte krijgt je kindje direct een mutsje op het hoofd (tegen het afkoelen). Deze is dus direct vies en belandt dan een uur later in de wasmand. Tip: koop een oersimpel goedkoop mutsje voor direct na de geboorte en bewaar dat leuke mutsje voor een paar uurtjes later.
- Als je borstvoeding gaat geven, oefen dan in je kraamtijd met verschillende voedingshoudingen. Je kraamverzorgende kan daarbij helpen en je kunt er later echt profijt van hebben bij bijvoorbeeld beginnende borstontstekingen of andere leuke kwaaltjes (hier spreekt inmiddels helaas een kenner). Madonnahouding, rugbyhouding en liggend op je zij zijn de drie bekendste en handigste houdingen. Een borstvoedingskussen is erg handig om te hebben, al is het maar als extra kussen in je rug als je in bed zit te voeden.
- De Aventspenen lopen als een tierelier. Niet gebruiken bij snelle drinkers. Beter zijn de Difraxflessen en die schijnen ook beter tegen krampjes te zijn (deze fles moeten wij nog testen, maar hij staat al klaar).
- Pampers billendoekjes zijn zo irritant. Laatst een enorme (voordeel)doos gekocht en ik ben blij dat ze nu bijna op zijn. Elk doekje dat je pakt, blijft plakken aan het volgende doekje, waardoor je steeds een hele harmonica aan doekjes uit de verpakking trekt. Ja, zo gaan die irritante doekjes wel snel op.
- 12 hydrofiele luiers op de babyuitzetlijst? Koop er rustig wat meer. Je kunt ook nooit genoeg spuugdoekjes hebben en die langwerpige spuuglappen die je zo handig over je schouder kan leggen zijn ook ideaal.
- Kruikenzakken, je hebt ze in allerlei leuke kleuren en met leuke opdrukken. Wij mochten ze niet gebruiken, de kruik werd gewoon in een hydrofiele luier gepakt. En weet je, hij ligt toch onder de deken, dus die leuke kruikenzak zie je niet eens.
- Hetzelfde geldt voor aankleedkussenhoezen. Koop gewoon een stapeltje goedkope, simpele hoezen, want je gooit ze ook continu in de was - of je legt er als bescherming een hydrofiele luier overheen. Dus die leuke opdruk zie je dan toch niet.
- Koop een grote pot sudocreme voor op de commode en gebruik de kleine testpotjes die je in alle blije dozen vindt voor in de luiertas.
- Ga met je kindje onder de douche. Superleuk! Moet je wel iemand naast de douche hebben staan die de kleine aan kan geven en na het douchen weer aan kan pakken. Geen zeep gebruiken bij deze wasbeurt, anders glibbert je kind uit je handen.
- Badje of TummyTub? Als je toevallig aan beide kunt komen, probeer het dan ook beide eens uit tijdens de kraamperiode.

Wordt misschien vervolgd....

2 comments:

  1. Slabben met klitteband kunnen beginnende peuters wel weer makkelijker lostrekken. Dan zijn slabben met drukknoopjes of touwtjes of hangsloten wel weer handiger.

    ReplyDelete
  2. Daar kan ik me wat bij voorstellen ja :) Maar zover zijn we nog niet!

    Bij kleintjes die hun hoofd nog niet kunnen optillen is klittenband handiger, want dat kun je als mama tenminste met 1 hand vast en weer los maken ;)

    ReplyDelete