Monday, February 18, 2013

Cakejes met agavesiroop

Ik heb heerlijke cakejes gebakken met agavesiroop als zoetstof. Hier is het recept:

Voor 6 cakejes:
100 gram bloem*
1 theelepel bakpoeder
60 gram ongezouten roomboter **
60 gram agavesiroop
1 ei
60 gram rozijntjes (of andere vulling)

* Je kunt hier het soort bloem gebruiken dat je zelf lekker vindt. Ik heb de cakejes al een keer gemaakt met volkoren tarwebloem, en ook een keer met glutenvrije (witte) bakmix. Allebei lekker!
** Ik bak altijd met roomboter, maar je kunt natuurlijk ook margarine gebruiken. Roomboter is gezonder!

Meng alle ingredienten met elkaar. Ik smelt de roomboter in een pannetje en laat het iets afkoelen voor ik het toevoeg. De rozijntjes als laatste toevoegen.
Verdelen over de vormpjes en dan maximaal 20 minuten in de oven op 175-180 graden. Eigenlijk is 20 minuten net te lang en 15 minuten te kort. Dus gewoon even goed in de gaten houden.

Waarom agavesiroop?
Ik was op zoek naar een suikervervanger, omdat ik wat minder suiker wil consumeren. Bovendien vind ik de meeste cakerecepten al snel te zoet en vind ik het leuk om iets nieuws en anders te proberen. Ik kocht in een opwelling een flesje agavesiroop (in de aanbieding), maar kwam er later pas achter dat agavesiroop eigenlijk ook nog niet zo heel goed is. Maar goed, het spul moet toch op en zie hier het heerlijke cakejes recept! En ik ga er deze week nog heel veel bakken voor de verjaardag van m'n zoontje :)
De volgende keer ga ik op zoek naar een andere, betere zoetstof.

1 comment:

  1. Anonymous5/9/14 19:50

    Ooooooooh my God. Forever thankfull... Keisimpel, keilekker, keigeslaagd en ik was al zo lang op zoek naar receptjes met agave. Ik eet zelf al 15 jaar geen suiker meer. Heerlijk, dank je, dank je, dank je :-) Patricia

    ReplyDelete